Jun 22, 2017

Eerste papieren vliegtuigjes-winkel ter wereld opent in Amsterdam

Amsterdam, 22 juni 2017 - Vrijdag 30 juni opent Paper Pilot haar deuren op de Hazenstraat 18 te Amsterdam (vlakbij De 9 Straatjes). Dit is de eerste winkel ter wereld waar uitsluitend papieren vliegtuigjes gekocht kunnen worden. De winkel introduceert het concept Smart Store en wil laten zien dat zelfs een simpel velletje papier op een innovatieve manier verkocht kan worden.

Bezoekers kunnen papieren vliegtuigjes in de winkel afstemmen op hun eigen voorkeuren, zoals afstand, acrobatiek, en zweeftijd. Vervolgens kan er meegedaan worden met vliegwedstrijden. De papieren vliegtuigjes gaan vanaf 1 euro van de hand en de opbrengst van Paper Pilot gaat naar Flying Doctors. Wie een vliegtuigje bij Paper Pilot wil bemachtigen moet er snel bij zijn, de winkel sluit na 1 juli alweer de deuren.

De Paper Pilot store is een initiatief van Count3r, een jong bedrijf met een app voor verkopers die van gewone winkels een Smart Store maakt. De verkoper met tablet helpt klanten onder andere met productinformatie, een keuzehulp, en direct betalen. Een Smart Store verkoopt meer en heeft meer tevreden klanten dan een gewone winkel, zo is de belofte. De Paper Pilot store is er om alle soorten retailers en consumenten te demonstreren hoe de Smart Store exact werkt.

Over Count3r
Count3r helpt fysieke winkels te digitaliseren en de transformatie naar Smart Stores te realiseren. Media Markt is de eerste grote klant en de elektronicaketen is van plan om Count3r komend jaar in alle Nederlandse winkels in te zetten. Eerder dit jaar won Count3r de juryprijs voor Beste Retail Innovatie 2017. Het bedrijf werd opgericht als spin-off van de TU Delft en is gevestigd bij Rockstart in Amsterdam.

www.paperpilot.nl

Latest posts

First paper plane Smart Store opens in Amsterdam

Innovative stores shows that even simple sheets of paper can be sold in a smart way

Jul 7, 2017

Eerste Smart Store van Nederland alweer gesloten

Innovatieve winkel laat zien hoe zelfs velletjes papier op een slimme manier verkocht kunnen worden.

Jul 6, 2017

Investeerders aan het woord

Investeerders in de Smart Store Crowdfunding van Count3r vertellen over hun motivatie

Jun 30, 2017