Jun 21, 2017

Count3r opent eerste papieren vliegtuigjes-winkel: Paper Pilot

Eerste Smart Store van Nederland laat zien hoe zelfs velletjes papier op een slimme manier verkocht kunnen worden.

Count3r is een start-up met één doel: fysieke winkels slimmer maken. Door winkels te digitaliseren, kun je klanten beter helpen en leer je hun behoeften kennen. Maar hoe vertaal je dit naar de winkelvloer? Dit laten we graag zien in de allereerste Smart Store van Nederland.

Wij beweren dat we van èlk soort winkel een Smart Store kunnen maken en de verkoopresultaten van elke retailer kunnen boosten. Daarom gingen we op zoek naar een manier om dat te laten zien. Op de vraag of we zelfs iets simpels als een velletje papier op een slimme manier kunnen verkopen hadden we meteen ons antwoord klaar: challenge accepted!

Paper Pilot Store

Op 30 juni en 1 juli openen we in de Hazenstraat 18 te Amsterdam een papieren vliegtuigjeswinkel: Paper Pilot. De winkel is vrijdag 30 juni open van 9 tot 21 uur en zaterdag 1 juli van 9 tot 18 uur.

In de winkel verkopen we papieren vliegtuigjes en alles wat daarbij komt kijken. Wil je een vliegtuigje dat ver gaat, acrobatisch is of juist ter decoratie? De keuze voor het perfecte vliegtuigje is zo gemakkelijk nog niet. In de Paper Pilot store word je gedurende het winkelen geholpen door onze pilots met behulp van de Count3r technologie. De verkoper met tablet helpt klanten onder andere met productinformatie, een keuzehulp, en direct betalen.

We doen dit in samenwerking met een aantal partners. Zonder hen zou deze winkel niet hetzelfde zijn geweest. Zo helpt BeyenMeyer ons enorm met de opzet van de winkel, helpen Ipadshuren.nl en Gripzo ons met de hardware, en ondersteunt Glow ons met personeel.

Waarom een app een winkel opent

Klanten verwachten steeds meer van bedrijven. Een retailer moet een beleving leveren, zodat de klant zegt: dit was echt top en ik kom graag weer terug. Met de juiste technologie in winkels kun je alles verkopen. Of het nou televisies zijn of vellen papier, er bestaat altijd een manier om de perfecte klantervaring te bieden. Bepalend voor het succes van winkels is in onze ogen niet alleen met welk product je wegloopt, maar met welk gevoel je later aan de winkel terugdenkt.

Paper Pilot is de enige winkel ter wereld die zich richt op papieren vliegtuigjes. Op het eerste gezicht misschien een gek product, maar in onze ogen juist erg geschikt om de kracht van de Smart Store te laten zien. Velletjes papier zijn een simpel product, maar Count3r laat zien dat een onvergetelijke winkelervaring toch mogelijk is. Wij laten zien hoe het winkelen van de toekomst eruit ziet.

Mighael Vroom | Lead Business Developer at Count3r

Latest posts

First paper plane Smart Store opens in Amsterdam

Innovative stores shows that even simple sheets of paper can be sold in a smart way

Jul 7, 2017

Eerste Smart Store van Nederland alweer gesloten

Innovatieve winkel laat zien hoe zelfs velletjes papier op een slimme manier verkocht kunnen worden.

Jul 6, 2017

Investeerders aan het woord

Investeerders in de Smart Store Crowdfunding van Count3r vertellen over hun motivatie

Jun 30, 2017