Jun 7, 2017

Hoe Count3r winkels slimmer maakt

Webshops hebben fysieke winkels qua technologie en innovatie hard ingehaald. Winkels moeten weer van deze tijd worden en daarom richt Count3r zich op het creëren van de Smart Store.

Wat doet Count3r?

Webshops hebben fysieke winkels qua technologie en innovatie hard ingehaald. Winkels moeten weer van deze tijd worden en daarom richt Count3r zich op het creëren van de Smart Store. Count3r werd in 2013 opgericht door Peter van der Bel, Tim Pellikaan en Jori de Goede, omdat zij vonden dat shoppen veel simpeler kon.

De Smart Store brengt het beste van online en offline winkelen bij elkaar, door de beste (online) technologie aan de winkelverkopers te geven. De tablet app voor verkopers ondersteunt klanten digitaal van binnenkomst tot betaling. Het platform is het hart van ieder verkoopgesprek, biedt alle benodigde informatie en maakt winkels eindelijk echt data-driven.

Verkopen met een iPad als assistent

Het idee achter verkopen met een tablet is niet alleen om klanten beter te kunnen helpen, maar ook om het personeel te ondersteunen bij de verschillende werkzaamheden tijdens de interactie met de klant. Door deze innovatie, in de vorm van een app op een tablet, hebben medewerkers alle informatie bij de hand en zijn ze veel mobieler. Onder andere het afrekenproces maakt een belangrijk deel uit van de app. Dus je kunt vanaf nu overal in elke winkel betalen en je bezorging inplannen. Geen rijen bij de kassa meer! Op deze manier worden Stores echt Smart!

Hoe het werkt

Count3r helpt verkopers én klanten. Naast dat de app zorgt voor een soepele overgang tussen de webshops en ervaringen in de winkel, is het hoofddoel om personeel digitaler te maken. Zo ontstaat een lange lijst met oplossingen, zoals:

  • Snel en objectief producten vergelijken
  • In de winkel reviews, productinformatie en video's bekijken
  • Overal in de winkel betalen
  • Gepersonaliseerde productaanbevelingen (op basis van eerdere aankopen, voorkeuren of persoonlijkheid)
  • Voorraden opzoeken en bestellingen plaatsen

Data, data en nog eens data

Omdat Count3r graag iedereen een stukje vooruit helpt verzamelt de app ook alle data van de interactie tussen consument en verkoper. Handig voor retailers om te kunnen zien wie er wat en wanneer koopt bijvoorbeeld. Zo helpen we fysieke winkels even snel te innoveren als webshops.

Wil je weten hoe de behoefte naar technologie in de retail zich vertaald in cijfers? Lees dit artikel over de zoektocht van retailers naar mobiele oplossingen voor hun verkopers.

Alex Kleipool | Business developer bij Count3r | Alex@count3r.com

Latest posts

First paper plane Smart Store opens in Amsterdam

Innovative stores shows that even simple sheets of paper can be sold in a smart way

Jul 7, 2017

Eerste Smart Store van Nederland alweer gesloten

Innovatieve winkel laat zien hoe zelfs velletjes papier op een slimme manier verkocht kunnen worden.

Jul 6, 2017

Investeerders aan het woord

Investeerders in de Smart Store Crowdfunding van Count3r vertellen over hun motivatie

Jun 30, 2017