Jun 30, 2017

Investeerders aan het woord

Investeerders in de Smart Store Crowdfunding van Count3r vertellen over hun motivatie

Investeren in crowdfunding kan best spannend zijn. Daarbij is het fijn om ervaringen van anderen te horen. In dit artikel laten we een aantal investeerders aan het woord. Zij vertellen waarom ze investeren in startups, wat ze aanspreekt aan Count3r en waarom ze geloven in de Smart Store.

Tom (61), Zeist
Investeren in startups is leuk en spannend. Vaak ken je de founders, en kun je de groei vanaf het begin meemaken. Soms kun je als actieve aandeelhouder ook bijdragen aan het succes. Ik ken een van de founders (Peter van der Bel), en ik heb groot vertrouwen in zijn kwaliteiten als ondernemer. Het product spreekt me aan, het wordt hoog tijd dat er meer vernieuwingen in retail doordringen.

Ik vind de Smart Store cool. Dit gaat winkelen leuker maken, en persoonlijker. De techniek gaat helpen consumenten individueler en persoonlijker te benaderen, en ze ook nog sneller te helpen. De retailer is geholpen, omdat de handlingkosten per klant omlaag gaan, en de hitrate en de omzet omhoog (de retailer kent je immers goed). Dat klonk voor mij als een ‘offer I could not refuse'.

Ardaan (30), Amsterdam
Het concept van de Smart Store sprak me direct erg aan. Bij het maken van een bewuste keuze, bijvoorbeeld als het aankomt op het doen van een aankoop in de winkel, kan volgens mij iedereen wel een beetje hulp gebruiken. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat de Smart Store van Count3r een groot succes kan worden. Vandaar dat ik me ben gaan verdiepen in de mogelijkheid om via de crowdfundingsactie te investeren in de Smart Store.

Voor mij is het verder een heel bewuste keuze geweest om te investeren in een startup. Het feit dat ik met een deel van mijn spaargeld mogelijk een bijdrage kan leveren aan een succesvolle start van een bedrijf geeft me aanzienlijk meer voldoening dan bijvoorbeeld beleggen op de beurs. Ik zou het natuurlijk helemaal mooi vinden als ik over enige tijd de Smart Store zelf in de praktijk kan ervaren, en bovendien een leuk rendement heb overgehouden aan mijn investering.

Inez (48), Den Haag
Startups spreken me aan omdat het over mensen gaat die met hart en ziel hun ideeën willen waar maken. Ik ben bereid een deel van mijn spaarpot aan hun passie toe te vertrouwen. En als ze hun idee uitkomt dan verdien ik er ook nog aan. Ik ben zelf werkzaam in de retail bij Rituals als Counter manager (haha). Toen ik over Count3r hoorde was ik gelijk enthousiast. Zij zorgen ervoor dat we ons nog meer kunnen focussen op wat onze klanten willen.
Ik zag een filmpje over retail in de toekomst. Ik was gelijk verkocht. Het laat zien dat ik me alleen nog maar met dingen bezig hoef te houden waar het echt om gaat en me verlost van een hoop niet-klant gerelateerde taken. Volgens mij is Count3r met haar technologie hard op deze toekomst waar te maken.

Suzanne (63), Epse
Ik vind dat je spaargeld beter in de toekomst kunt investeren dan in stenen. Start-ups zijn de hoop van ondernemend Nederland. Ik denk dat Count3r succesvol gaat worden omdat het slim gebruik maakt van psychologie en kennis van de markt. Bovendien getuigt het van ondernemerschap en lef om juist nu, wanneer iedereen denkt dat winkelen online de toekomst is, met deze vernieuwing te komen. Ik vind de oplossing voor de Smart Store een ingenieuze oplossing. Het is fijn voor verkopers en nog fijner voor de klanten.

René (62), Voorschoten
Ik investeer in startups, omdat ik overtuigd ben van de noodzaak om slimme initiatieven te ondersteunen. Creativiteit en innovatie kan, naast geldelijk gewin, ook een betere wereld opleveren. Maar de ideeën moeten dan wel eerst geschraagd worden door een gezond financieel fundament.

Count3r is slim omdat ze met de software de efficiency van de verkoper en de beleving van de klant verbeteren. Mijns inziens zijn dat twee voorwaarden voor een succesvol koop- en verkoopproces. Smart Stores zijn de toekomst: ze besparen tijd, haken in op nu, bieden logistieke voordelen en geven de detaillist de kans een persoonlijk verschil te maken in het klantcontact.

Latest posts

First paper plane Smart Store opens in Amsterdam

Innovative stores shows that even simple sheets of paper can be sold in a smart way

Jul 7, 2017

Eerste Smart Store van Nederland alweer gesloten

Innovatieve winkel laat zien hoe zelfs velletjes papier op een slimme manier verkocht kunnen worden.

Jul 6, 2017

First paper plane store in the world opens in Amsterdam

Jun 27, 2017