Jul 6, 2017

Eerste Smart Store van Nederland alweer gesloten

Innovatieve winkel laat zien hoe zelfs velletjes papier op een slimme manier verkocht kunnen worden.

Eerste Smart Store van Nederland alweer gesloten

Amsterdam, 7 juli 2017 - Amsterdam had het eerste weekend van juli de primeur met de eerste Smart Store van Nederland: Paper Pilot. De winkel introduceerde het concept Smart Store en verkocht enkel papieren vliegtuigjes. Bezoekers moesten er snel bij zijn, want na twee dagen sloot de winkel alweer haar deuren.

Bezoekers van de winkel werden geholpen door een verkoper met tablet, die hen bijstond met onder andere productinformatie, een keuzehulp, en direct betalen op de winkelvloer. Zo konden klanten de papieren vliegtuigjes in de winkel personaliseren en afstemmen op hun eigen voorkeuren, zoals afstand, acrobatiek, en zweeftijd.

Paper Pilot is een initiatief van Count3r, een jong bedrijf met een app voor verkopers die gewone winkels omtovert tot Smart Store. “Een Smart Store verkoopt meer en heeft meer tevreden klanten dan een gewone winkel”, aldus Tim Pellikaan, mede-oprichter van Count3r. “Zowel de conversie als de klanttevredenheid lagen ver boven het gemiddelde van andere winkels. Zelfs Coolblue haalt dit soort scores niet.” De verzamelde data uit deze winkel is gevisualiseerd en kan worden teruggekeken op www.paperpilot.nl.

Over Count3r
Count3r helpt fysieke winkels te digitaliseren en de transformatie naar Smart Stores te realiseren. Media Markt is de eerste grote klant en de elektronicaketen is van plan om Count3r komend jaar in alle Nederlandse winkels in te zetten. Eerder dit jaar won Count3r de juryprijs voor Beste Retail Innovatie 2017. Count3r wil haar groei financieren met behulp van crowdfunding. De campagne kan bekeken worden op www.symbid.nl.

Impressievideo
Lange versie (3m03):
https://youtu.be/LkS18raaEnw

Korte versie (1m16):
https://youtu.be/zqRfJvhE_Sk

Latest posts

First paper plane Smart Store opens in Amsterdam

Innovative stores shows that even simple sheets of paper can be sold in a smart way

Jul 7, 2017

Investeerders aan het woord

Investeerders in de Smart Store Crowdfunding van Count3r vertellen over hun motivatie

Jun 30, 2017

First paper plane store in the world opens in Amsterdam

Jun 27, 2017